Vesti
Politika

Četiri koalicije se prijavile za izbore na Kosovu

Do ponoći Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini prijavljene su četiri predizborne koalicije za učešće na izborima 6. oktobra.
Četiri koalicije se prijavile za izbore na Kosovu
Priština (Foto Kim)

Prijavu su najpre predali predstavnici koalicije Vakat, sastavljene od Demokratske stranke Bošnjaka, Demokratske stranke Vatan i Ujedinjene stranka Bošnjaka.

Koaliciju su zatim prijavile Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partije Špenda Ahmetija.

Treću prijavljenu koaliciju čine Socijaldemokratska inicijativa NISMA Fatmira Ljimaja, Alijansa Novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Partija pravde Ferida Aganija.

Iz Centralne izborne komisije je saopšteno da su dve srpske partije – Progresivna demokratska stranka i Nova partija Kosova prijavile koaliciju "Sloboda".

U Kancelariji za registraciju i overu političkih stranaka oceniće podnete prijave, nakon čega će uslediti njihovo potvrđivanje.

Centralna izborna komisija obaveštava sve političke subjekte (političke stranke, nezavisne kandidate, koalicije i građanske inicijative) koji nameravaju da se kandiduju za vanredne izbore 6. oktobra, da je rok za podnošenje prijava do 5. septembra u ponoć.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021