Vesti
Politika

Četiri koalicije se prijavile za izbore na Kosovu

Do ponoći Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini prijavljene su četiri predizborne koalicije za učešće na izborima 6. oktobra.
Četiri koalicije se prijavile za izbore na Kosovu
Priština (Foto Kim)

Prijavu su najpre predali predstavnici koalicije Vakat, sastavljene od Demokratske stranke Bošnjaka, Demokratske stranke Vatan i Ujedinjene stranka Bošnjaka.

Koaliciju su zatim prijavile Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partije Špenda Ahmetija.

Treću prijavljenu koaliciju čine Socijaldemokratska inicijativa NISMA Fatmira Ljimaja, Alijansa Novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Partija pravde Ferida Aganija.

Iz Centralne izborne komisije je saopšteno da su dve srpske partije – Progresivna demokratska stranka i Nova partija Kosova prijavile koaliciju "Sloboda".

U Kancelariji za registraciju i overu političkih stranaka oceniće podnete prijave, nakon čega će uslediti njihovo potvrđivanje.

Centralna izborna komisija obaveštava sve političke subjekte (političke stranke, nezavisne kandidate, koalicije i građanske inicijative) koji nameravaju da se kandiduju za vanredne izbore 6. oktobra, da je rok za podnošenje prijava do 5. septembra u ponoć.Ostale vesti

Kurti: Nezakonita i štetna odluka o ukidanju mere reciprociteta
Bivši premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je odluka Vlade Kosova da ukine mere reciprociteta protiv Srbije nezakonita i štetna.
  • 06.06.2020
Lajčak:Priština pokazala opredeljenje za nastavak dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta".

  • 06.06.2020
Tači pozdravio odluku o ukidanju

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači, rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.

  • 06.06.2020
Vlada Avdulaha Hotija poništila “mere reciprociteta“

Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.

  • 06.06.2020
Vučić: Neće u Kačaniku da dočekuju srpsku reprezentaciju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica.
  • 06.06.2020
Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020