Vesti
Politika

Čepurin: Priština ne dozvoljava da se Krasnoščekov prebaci na VMA

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin saopštio je da se prištinske vlasti protive evakuaciji pretučenog saradnika Unmika Mihajila Krasnoščekova radi lečenja u Beogradu.
Čepurin: Priština ne dozvoljava da se Krasnoščekov prebaci na VMA
Aleksandar Čepurin (Foto novosti.rs)

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je da je ovaj postupak izvan granica ljudskog razumevanja.

"Izaziva negodovanje to da se prištinske vlasti dosad protive evakuaciji radi lečenja u Beogradu zverski istučenog, od njihovih ’policajaca’, saradnika Unmika Mihajila Krasnoščekova", dodao je Čepurin.

Prethodno je advokat Goran Petronijević izjavio da bi službenika Unmika, državljanina Ruske Federacije Mihaila Krasnoščekova, kojeg su u utorak brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom upada na sever KiM, trebalo danas iz bolnice u Severnoj Mitrovici da bude prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021