Vesti
Politika

Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je "Kosovo nezavisna država".
Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država
Nenad Čanak (Foto N1)

Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on „to lično misli“ a da svako može da se u to isto uveri „ako ode u Đakovicu“.

„Ako odete u Đakovicu onda vidite da imaju svoju policiju, svoje sudstvo, policijski sistem koji funkcioniše“, rekao je Čanak.

On je na pitanje novinara rekao da zbog takvog stava „ne smatra sebe izdajnikom“.“Da je bio referendum u vreme Galilea – da li je zemlja ravna ploča, bilo bi 99 odsto da jeste, ali to i dalje ne znači da je zemlja ploča, već da ljudi to misle“, kazao je Čanak komentarišući stavove koji o Kosovu preovlađuju među građanima Srbije.

Čanak je rekao da je nakon razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem došao do zaključka da su njegovi stavovi „u nekim sferama što govori, istina, a u nekim sferama to su politički konstrukti“.

„Nije baš crno-belo. Ali da se zatvore oči, da patriotski ne vidiš ono što je stvarnost, to nije dobra politika“, rekao je Čanak.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021