Vesti
Politika

Cakaj: Nema tajnog dogovora

Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Albanije Gent Cakaj razgovarao je danas u Beloj kući sa specijalnim izaslanikom SAD Ričardom Grenelom o dijalogu Beograda i Prištine i ekonomskom razvoju Zapadnog Balkana.
Cakaj: Nema tajnog dogovora
Genet Cakaj i Ričard Grenel (Foto Fejsbuk)

Cakaj je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je na sastanku razgovarano o važnosti trajnog sporazuma Beograda i Prištine i podsticaju ekonomskog razvoja zapadnog Balkana.

Naglasio je da nema tajnih sporazuma, niti bilo kakvih indicija vezanih za podelu Kosova, te da je akcenat na ekonomiji.

 

 

"Nema teritorijalne razmene, niti žurbe za bilo kakvim lošim sporazumima. Ulažemo napore na promovisanju ekonomskog razvoja i jačanju na međunarodnom nivou, uz američku podršku”, napisao je Cakaj.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021