Vesti
Politika

Cakaj: Nema tajnog dogovora

Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Albanije Gent Cakaj razgovarao je danas u Beloj kući sa specijalnim izaslanikom SAD Ričardom Grenelom o dijalogu Beograda i Prištine i ekonomskom razvoju Zapadnog Balkana.
Cakaj: Nema tajnog dogovora
Genet Cakaj i Ričard Grenel (Foto Fejsbuk)

Cakaj je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je na sastanku razgovarano o važnosti trajnog sporazuma Beograda i Prištine i podsticaju ekonomskog razvoja zapadnog Balkana.

Naglasio je da nema tajnih sporazuma, niti bilo kakvih indicija vezanih za podelu Kosova, te da je akcenat na ekonomiji.

 

 

"Nema teritorijalne razmene, niti žurbe za bilo kakvim lošim sporazumima. Ulažemo napore na promovisanju ekonomskog razvoja i jačanju na međunarodnom nivou, uz američku podršku”, napisao je Cakaj.Ostale vesti

Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020