Vesti
Politika

Brojanje glasova pod maskama i u zaštitnim odelima

Prebrojavanje glasova pristiglih putem pošte iz centralne Srbije počelo je jutros posle 9h. Koha ditore je objavila fotografiju na kojoj se vide da su oni koji broje glasove pod maskama i u zaštitnim odelima.
Brojanje glasova pod maskama i u zaštitnim odelima
Foto Koha ditore

Zbog straha, od moguće zaraze, predstavnici CIK-a glasove broje zaštićeni odelima i sa medicinskim maskama na licu.

Kako je objavila Koha ditore, zvaničnici CIK-a i forenzičari su prvi put posle više od nedelju dana otvorili salu u kojoj su bili glasovi koji su pristigli iz Srbije.

Ova sala je bila zatvorena nakon što je objavljeno dau pojedini članovi Izborne komisije dobili alergijske reakcije te da su upućeni na lečenje na Infektivnu kliniku. Međutim, svih dvanaest pacijenata su nakon nekoliko dana ispitivanja pušteni sa bolničkog lečenja.

Kako je objavila Koha za sada nema naznaka da su moguće bilo kakve alergijske reakcije. Ipak, oni koji broje iz predostrožnosti nose zaštitna odela i maske.Ostale vesti

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020
Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020