Brnabić: Vučić se bori za kompromis i bezbednost građana

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže više od 80 odsto svog vremena u nalaženje kompromisa za KiM, koji će doprineti bezbednosti građana Srbije, ali i našeg stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, njihovog prava na život i rad", izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Podeli ovaj članak sa:
  • ana Brnabić (Foto Rojters)

"Za kompromis je potrebno najmanje dvoje, međutim sada je to više činilaca. Ljudi u Prištini su rekli da nemaju svoju spoljnu politiku, već da je to za njih spoljna politika SAD", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Kaže da je upravo iz tog razloga ukazala da je potrebno razgovarati i sa partnerima iz SAD o tome kakav je dugoročan kompromis potreban, kao i sa kolegama iz Brisela, koji garantuju Briselski sporazum, koji više od pet godina nije implementiran.

Kada je Brisel pritisnuo Prištinu da implementira Briselski sporazum u delu za Zajednicu srpskih opština, onda su, kaže, počeli da pričaju da ZSO nije važna i da ćemo da gubimo vreme.

"To tako ne može. Imate Srbiju i predsednika koji ulaže ogromne napore i hrabrost da izađe iz zone komfora da bismo mi pokazali da je Srbija spremna na kompromis", rekla je Brnabićeva.

Tako je odgovorila na pitanje novinara da li smatra da će pritisak na Beograd u rešavanju kosovskog pitanja biti pojačan, a proces ubrzan, s obzirom na ubrzan proces rešavanja odnosa između Grčke i Makedonije i BiH i Republike Srpske.

Ipak, premijerka je poručila da ukoliko nemamo drugu stranu koja je dovoljno odgovorna da implementira ono što je potpisala, onda se neće razgovarati ni o drugim pitanjima.

Brnabićeva je rekla i da veruje da će to biti teški razgovori u budućnosti, sve teži, dok se Briselski sporauzm ne implementira.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane