Vesti
Politika

Brnabić: Vučić nije izabrao Putina već međunarodno pravo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je bivšem ambasadoru SAD u Prištini da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije izabrao Putina umesto Zapada", nego "međunarodno pravo i principe, srpske interese i mir".
Brnabić: Vučić nije izabrao Putina već međunarodno pravo
Premijerka Srbije Ana Brnabić (FoNet Slobodan Miljević)

"Predsednik Vučić nije izabrao Putina umesto Zapada, niti se skriva iza bilo koga, niti je ikada tvrdio da su mu ’ruke vezane’ bilo čim. On je izabrao međunarodno pravo i principe, srpske interese i mir", navela je Brnabić na Tviteru odgovarajući na objavu Filipa Kosneta.

"To je liderstvo. A kad su u pitanju moralne poruke - nemojte ni da počinjete", napisala je ona.

Podsetimo, bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet ocenio je da je jasno da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izabrao ruskog predsednika Vladimira Putina umesto Zapada.Ostale vesti

Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023
Vučić: Stradala trojica Srba sa Kosova, ubistvo policajca za osudu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji dan jedan od najtežih za Srbiju i srpski narod od 2004 i 2008. godine. Naveo je da je grupa Srba postavila barikade u Banjskoj, te da je došlo do sukoba. Osudio je ubistvo kosovskog policajca.

  • 24.09.2023
Borel razgovarao sa Kurtijem i Vučićem
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem nakon napada na kosovsku policiju, saopšteno je iz EU. 
  • 24.09.2023