Vesti
Politika

Brnabić: Švajcarci zainteresovani da pomognu dijalog

Premijerka Ana Brnabić, u seriji susreta u Njujorku, razgovarala je i sa švajcarskim predsednikom Alenom Bersenom. Švajcarci su prvi put želeli da čuju šta oni mogu da urade da bi pomogli dijalog Beograda i Prištine, ističe Brnabićeva.
Brnabić: Švajcarci zainteresovani da pomognu dijalog
Ana Brnabić (Foto Beta)

Ana Brnabić u izjavi za RTS podseća da je Švajcarska jedna od zemalja koja snažno podržava nezavisnost takozvanog Kosova.

"To je zemlja koja je, čini mi se prvi put sada, insistirala da čuje šta oni mogu da urade da pomognu Srbiji u dijalogu sa Prištinom i insistirali su na tome", ističe premijerka.

Brnabićeva napominje i da je ekipa švajcarske televizije bila zainteresovana da prenese srpski stav o dijalogu i šta Švajcarska može da učini da ga podrži.

Premijerka je ocenila da su prepoznati napori Srbije da se napravi iskorak u održivi mir i održivu stabilnost na Balkanu.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023