Brnabić najavljuje pisma vladama o ponašanju Prištine

Premijerka Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona, u ime Vlade, poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta, a u kojem će ih upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ana Brnabić (Foto Tanjug)

U pismu će se ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini kojima se, kako se navodi, u potpunosti i kontinuirano krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi, pa čak i dokumenti koje su kosovske institucije same donosile i usvajale, kao što je ustav, saopštila je Vlada Srbije.

Pismom Vlada želi da skrene pažnju i pojedinačno upozori zemlje na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada, kako je istakla, Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje sa ciljem dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope.

Premijerka Brnabić je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane