Brnabić najavljuje pisma vladama o ponašanju Prištine

Premijerka Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona, u ime Vlade, poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta, a u kojem će ih upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ana Brnabić (Foto Tanjug)

U pismu će se ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini kojima se, kako se navodi, u potpunosti i kontinuirano krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi, pa čak i dokumenti koje su kosovske institucije same donosile i usvajale, kao što je ustav, saopštila je Vlada Srbije.

Pismom Vlada želi da skrene pažnju i pojedinačno upozori zemlje na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada, kako je istakla, Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje sa ciljem dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope.

Premijerka Brnabić je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane