Vesti
Politika

Brnabić i Stefanović bez novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u Pandi u Peći

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nema nema novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, dok ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović smatra da bi bilo zanimljivo čuti šta su Kfor, Euleks i Unmik otkrili.
Brnabić i Stefanović bez novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u Pandi u Peći
Nebojša Stefanović i Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Brnabić je kazala da nadležni rade svoj posao i da je teško rešavati zločine koje niko nije rešavao 20 godina.

Ministar Stefanović rekao je na zajedničkoj konferenciji za štampu da je Kosovo u nadležnosti Kfora, Euleksa i Unmika i da bi mu bilo zanimljivo da čuje šta su oni otkrili.

"Oni imaju odgovornost za istrage tako teških zločina, to im je obaveza i po rezolucijama Saveza bezbednosti i na to se Euleks obavezao. Mi smo spremni da pružimo pomoć, ali se nažalost uglavnom ne prihvata da se uključuju naši državni organi, kao i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića", rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2015. izjavio da je ”gotovo siguran" šta se desilo u kafiću Panda, ali je i dodao da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

"Bauljamo u mraku. Gotovo sam siguran šta se desilo u kafiću ’Panda’ ali nemam dokaza. Nisam siguran da bi naši organi mogli da se ponose onim što su tada uradili", kazao je Vučić, tadašnji predsednik Vlade.

Pojedini beogradski mediji pisali su da je Državna bezbednost Srbije odgovorna za zločin u Peći.

Pre 21 godinu u kafiću Panda u Peći ubijeni su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.Ostale vesti

Kosnet: Tramp je kreativno ime za jezero

Ambasador SAD-a u Prištini Filip Kosnet održao je danas virtualni okrugli sto sa desetak kosovskih medija, u okviru kojeg je odgovarao na pitanja o aktuelnim temama.

  • 01.10.2020
Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020