Brnabić i Stefanović bez novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u Pandi u Peći

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nema nema novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, dok ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović smatra da bi bilo zanimljivo čuti šta su Kfor, Euleks i Unmik otkrili.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nebojša Stefanović i Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Brnabić je kazala da nadležni rade svoj posao i da je teško rešavati zločine koje niko nije rešavao 20 godina.

Ministar Stefanović rekao je na zajedničkoj konferenciji za štampu da je Kosovo u nadležnosti Kfora, Euleksa i Unmika i da bi mu bilo zanimljivo da čuje šta su oni otkrili.

"Oni imaju odgovornost za istrage tako teških zločina, to im je obaveza i po rezolucijama Saveza bezbednosti i na to se Euleks obavezao. Mi smo spremni da pružimo pomoć, ali se nažalost uglavnom ne prihvata da se uključuju naši državni organi, kao i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića", rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2015. izjavio da je ”gotovo siguran" šta se desilo u kafiću Panda, ali je i dodao da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

"Bauljamo u mraku. Gotovo sam siguran šta se desilo u kafiću ’Panda’ ali nemam dokaza. Nisam siguran da bi naši organi mogli da se ponose onim što su tada uradili", kazao je Vučić, tadašnji predsednik Vlade.

Pojedini beogradski mediji pisali su da je Državna bezbednost Srbije odgovorna za zločin u Peći.

Pre 21 godinu u kafiću Panda u Peći ubijeni su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane