Vesti
Politika

Brnabić: Bez kompromisnog rešenja za Kosovo nema stabilnosti ni investicija

Samo dijalogom i kompromisom može biti postignuto trajno rešenje za Kosovo i bez toga nema stabilnosti, ni investicija, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na Delfi ekonomskom forumu i istakla da je Prespanski sporazum primer za Beograd i Prištinu.
Brnabić: Bez kompromisnog rešenja za Kosovo nema stabilnosti ni investicija
Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Brnabić je navela da ne razume zašto Aljbin Kurti ne smatra dijalog sa Beogradom ključnim prioritetom Prištine, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Beograd čeka na nastavak dijaloga, ali „lopta je na strani Prištine“, rekla je Brnabić uz nadu da će uskoro stići potvrda novog datuma sastanka.

„Dijalog je veoma težak, u njemu su potrebni hrabri lideri, ali je jedini način za napredak. Što pre nastavimo dijalog, to je bolje po sve u regionu“, poručila je Brnabić.

„Znam da je prosperitet moje zemlje nemoguć bez prosperiteta celog regiona. Zato je meni, kao predsednici Vlade Srbije, važan napredak svih u regonu, koliko i napredak moje zemlje“, navela je ona.

Prespanski sporazum je dobar primer kako se nadamo da će se rešiti stvari sa Prištinom, ukazala je Brnabić.

Govoreći od odnosima sa Grčkom, Brnabić je pomenula razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, sa kojim je postigla dogovor o sledećem sastanku Visokog saveta za saradnju dve zemlje.Ostale vesti

CIK ograničava troškove političkih partija tokom predizborne kampanje

Centralna izborna komisija donela je odluku da ograniči troškove političkim subjektima za kampanju za lokalne izbore koji će se održati 17. oktobra.

  • 20.06.2021
Političke stranke mogu potrošiti do 950.633 evra za loklane izbore
Centralna izborna komisija odobrila je na subotnjem sastanku novčana ograničenja potrošnje političkih subjekata za lokalnu izbornu kampanju 17. oktobra. Prema odluci CIK-a, gornja granica rashoda je u iznosu od 950.633 evra.
  • 19.06.2021
Od danas prijava političkih partija za lokalne izbore na Kosovu
Prijava za sertifikaciju političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata koji žele da učestvuju u Lokalnim izborima na Kosovu biće moguća od danas do 16. avgusta, saopšteno je iz CIK-a.
  • 18.06.2021
Kurti u Beču zahteva priznanje od Srbije i deklaraciju o miru
Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je na samitu u Beču da bi Kosovo i Srbija trebalo da potpišu zajedničku mirovnu deklaraciju sa opredeljenjem o nenapadanju i naglasio da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa prošlošću, prenosi Koha.
  • 18.06.2021
Guterešu i drugi mandat generalnog sekretara UN
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izabrala je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za drugi petogodišnji mandat, javile su agencije.
  • 18.06.2021
Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i oko drugih pitanja, poput deklaracije i regionalnih sporazuma.

  • 18.06.2021