Vesti
Politika

Britanska ambasada: Nismo mi birali kako je naš sagovornik uredio svoje prostorije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je, putem Tvitera, novoimenovanog britanskog ambasadora Nikolasa Abota “koje je države zastava” pred kojom se, kako je istakao, ponosno slikao sa Kurtijem. Stigao je odgovor iz Britanske ambasade u Prištini.
Britanska ambasada: Nismo mi birali kako je naš sagovornik uredio svoje prostorije
Sa Vučićevog Tviter profila

Vučićevo pitanje ambasadoru Velike Britanije u Prištini je glasilo: “Na čijim izborima su pobedili Кurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša Ekselencijo, ponosno slikali sa Кurtijem? Pitaću Vas ovo sve dok ne dobijem odgovor”.

Na ovo pitanje je stigao i odgovor iz Britanske ambasade.

“Nedavna fotografija ambasadora na sastanku sa jednim od kosovskih političkih lidera je privukla regionalnu pažnju. Zadatak ambasade je da se angažuje sa vodećim političkim akterima. Nismo mi birali kako je naš sagovornik, delujući u partijskom svojstvu, uredio svoje prostorije”, stoji u odgovoru.Ostale vesti

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020
Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020