Vesti
Politika

Brisel: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Delegacije Beograda i Prištine nastaviće danas razgovore na tehničkom nivou u Briselu.
Brisel: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine
Brisel (Foto arhiva Kim)

Tehnički razgovori trajaće do 28. februara, a srpsku delegaciju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kako je ranije saopšteno delegacije će razgovarati o primeni postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, slobodi kretanja, integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, pravosuđu, energetici i drugim otvorenim pitanjima.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić nedavno je izjavio da će se razgovarati i o istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, te da će Beograd imati mnogo pitanja za svoje sagovornike i da će zbog toga u Brisel poći i kompetentni stručnjaci iz policije.

Dijalog je posle duže pauze trebao da bude nastavljen 16. januara, ali do toga nije došlo jer je tog dana ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, što je imalo za rezultat da srpska delegacija ne učestvuje u dijalogu.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021