Brisel: Mogerini odvojeno sa delegacijama, pa trilaterala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu. Sledi sastanak sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini koja se već sastala sa delegacijom Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mogerini na sastanku sa Vučićem i Tačijem (Foto Tviter @MajaEUspox)
  • Federika Mogerini na sastanku sa delegacijom Prištine (Foto Tviter @MajaEUspox)
  • Federika Mogerini na sastanku sa delegacijom Beograda (Foto Tviter @MajaEUspox)

Nakon odvojenih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine Mogerini će učestvovati na zajedničkom trilateralnom sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. U delegaciji Prištine ovoga puta je, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Portparolka EU Maja Kocijančič na svom Tviter nalogu objavila je da se Federika Mogerini sastala s kosovskom delegacijom, pre susreta sa Vučićem.

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini najavila je da će se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeće koraci i sastanci kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da će se na današnjem sastanku razgovarati o napretku u postizaju sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa, ali i o intenziviranju rada na sveobuhvatnom sporazumu.

Kocijančič je navela da će današnja runda razgovora početi odvojenim sastanicima Federike Mogerini sa obe delegacije nakon čega će uslediti trilaterani sastanak. Kocijančič je navela mogućnost razgovora "u različitim formatima" i "bez prisustva Federike Mogerini" tokom dana.

Kocijančič, međutim, nije mogla da potvrdi da li će uskoro biti održana još jedna runda razgovora predsednika Srbije i Kosova. "Za nas je važno da je rad u toku i da su kontakti redovni", navela je ona.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane