Vesti
Politika

Brisel: Dvodnevni tehnički razgovori Beograda i Prištine

U Briselu se danas i sutra održava sastanak delegacija Beograda i Prištine, u okviru tehničkog dijaloga pod posredstvom Evropske unije.

Brisel: Dvodnevni tehnički razgovori Beograda i Prištine
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Portparol EU Peter Stano potvrdio je za agenciju Tanjug da će dva dana tehničkih razgovora biti posvećena "trenutno otvorenim pitanjima i sledećim koracima u dijalogu".

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi, trebalo je da se sastanu krajem avgusta, ali je zbog bolesti predstavnika Prištne ta runda tehničkih razgovora bila odložena.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, kasnije je zakazao novi termin razgovora za početak septembra.

Danas, prvog dana razgovora u Briselu, obe delegacije bi trebalo da imaju bilateralne razgovore sa Lajčakom i EU posrednicima.

Drugog dana, u sredu, planirana je trilaterala Beograda, Prištine i EU posrednika.

 Ostale vesti

Tadić: Katastrofalan propust Vučića u UN po pitanju članstva Kosova
Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je kao "katastrofalan" propust u obraćanju predsednika države Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama (UN) što nije jasno podvukao da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN.
  • 29.09.2022
Češki ministar Jan Lipavski danas u Prištini
Ministar spoljnih poslova Češke Jan Lipavski boraviće danas na Kosovu.
  • 29.09.2022
Opština Gračanica razmenila zemlju sa privatnikom – dala skoro sto puta više

Skupština opštine Gračanica usvojila je danas „Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine“ prema kojoj Opština Grčanica daje privatniku Redži Šoši skoro 17 hektara zemlje u Gračanici, a Šoši zauzvrat opštini ustupa privatni put površine oko 18 ari u Čaglavici.

  • 28.09.2022
Narodna stranka podržala Proglas za okupljanje u odbrani Kosova
Narodna stranka podržala je Proglas za okupljanje u odbrani Kosova kog je ranije objavila grupa intelektualaca okupljena oko Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.
  • 28.09.2022
Đilas: Može da se razgovara o svemu, osim o priznanju Kosova
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je naveo je da je sagovornicima u Vašingtonu, gde je u poseti delegacija njegove stranke, poručio da je stav SSP-a u vezi Kosova da može da se razgovara o svemu, osim o priznanju.
  • 28.09.2022
SO Gračanica usvojila predlog budžeta za narednu godinu

Odbornici SO Gračanica su na današnjoj petoj vanrednoj sednici usvojili predlog budžeta za 2023. godinu u iznosu od 8.767.352 evra. Za kapitalne projekte će biti izdvojeno blizu tri miliona evra.

  • 28.09.2022