Bregu: Kosovo i Albanija dele viziju jedinstva unutar EU

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu kaže da region ne može večno da čeka u red za EU, a od ključnog je značaja da se zemlje Zapadnog Balkana jače povežu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Majlinda Bregu (Foto Koha)

"Smatram da je krajnje vreme da se usredsredimo da bolje povežemo ljude i ekonomije, stavljamo akcenat na stvarne potrebe ljudi, jačamo spone između ekonomija na Zapadnom Balkanu u korist svih građana i da se više posvetimo domaćim reformama, umesto da opsesivno čekamo da nam drugi odrede nove rokove i metodologiju rada", rekla je Bregu za Politiku, prenosi Tanjug.

Nekadašnja ministarka evropskih integracija Albanije dodaje i da se neki politički i bilateralni sporovi među zemljama Zapadnog Balkana mogu ublažiti kroz procese regionalne saradnje.

Upitana kako gleda na strahovanja u Srbiji i drugim bivšim jugoslovenskim republikama od velikoalbanskog nacionalizma, zbog izjava albanskog premijera Edija Rame o pripajanju Kosova Albaniji, Bregu kaže da su takvi strahovi bez osnova.

"To je neosnovan strah...prilično sam uverena i nadam se da Kosovo i Albanija dele viziju jedinstva unutar EU porodice", kazala je Bregu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane