Vesti
Politika

"Brašna ima, snabdevanje pšenicom ne zavisi od Srbije"

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da snabdevanje Kosova pšenicom ne zavisi od Srbije i pozvao građane da ne paniče i ne stvaraju zalihe.
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kurti je kazao da žita ima dovoljno, a one koji su brašno kupovali radi stvaranja zaliha pozvao je da višak odnesu u pekare.

„Razgovarao sam sa udruženjima mlinara i oni su me uverili da žita ima dovoljno za narednih pet meseci“, istakao je Kurti na konferenciji za novinare, a prenosi Ekonomija onlajn.

Međutim, on je dodao da žito poskupljuje.

„Cena pšenice na međunarodnoj berzi raste zbog rata. Sa ministrom Fatonom Pecijem i ministarkom Rozetom Hajdari daćemo sve od sebe da se suočimo sa izazovima. Nema mesta panici i nemamo egzistencijalnu zavisnost od Srbije“, rekao je Kurti posle sednice Vlade Kosova u Prištini.Ostale vesti

Vučić: Situacija sve komplikovanija

Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.

  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022
Objavljeno uputstvo o regulisanju cena naftnih derivata na Kosovu
Kosovska vlada objavila je detalje Administrativnog uputstva o regulisanju cena naftnih derivata i obnovljivih goriva, usvojenog na ovonedeljnoj sednici kosovske vlade.
  • 24.06.2022