Vesti
Politika

"Brašna ima, snabdevanje pšenicom ne zavisi od Srbije"

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da snabdevanje Kosova pšenicom ne zavisi od Srbije i pozvao građane da ne paniče i ne stvaraju zalihe.
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kurti je kazao da žita ima dovoljno, a one koji su brašno kupovali radi stvaranja zaliha pozvao je da višak odnesu u pekare.

„Razgovarao sam sa udruženjima mlinara i oni su me uverili da žita ima dovoljno za narednih pet meseci“, istakao je Kurti na konferenciji za novinare, a prenosi Ekonomija onlajn.

Međutim, on je dodao da žito poskupljuje.

„Cena pšenice na međunarodnoj berzi raste zbog rata. Sa ministrom Fatonom Pecijem i ministarkom Rozetom Hajdari daćemo sve od sebe da se suočimo sa izazovima. Nema mesta panici i nemamo egzistencijalnu zavisnost od Srbije“, rekao je Kurti posle sednice Vlade Kosova u Prištini.Ostale vesti

Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022
Overene prijave kandidata za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova
Centralna izborna komisija overila je danas imena kandidata za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.
  • 28.11.2022
Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni principijelan stav Rumunije o Kosovu
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Bukureštu s premijerom Rumunije Nikolaeom Ćukom o jačanju bilateralne saradnje na ekonomskom i političkom planu.
  • 28.11.2022
CIK danas verifikuje kandidate za gradonačelnike na severu

Centralna izborna komisija trebalo bi danas da verifikuje kandidate za gradonačelnike četiri opštine za vanredne izbore koji će se održati 18. decembra u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

  • 28.11.2022
Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

  • 27.11.2022