Vesti
Politika

Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović istakao da je prvi zadatak po završetku izbora formiranje Zajednice srpskih opština.
Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO
Branimir Stojanović (Foto KIM)

„Naš prvi zadatak je formiranje Zajednice srpskih opština. Danas postavljamo dobar temelj za zajednicu i moramo dobro da je sagradimo da bi bila dobra i da bi pružila toplinu i sigurnost svima onima kojima treba, a to su svi Srbi na Kosovu i Metohiji“, rekao je Stojanović nakon glasanja na biračkom mestu u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici.

Stojanović je istakao da je "Srpska" još u prvom krugu ostvarila pobedu.

"Mi smo nepravedno gurnuti u drugi krug ovih izbora zbog toga što nisu priznati glasovi raseljenih kosovskih Srba iz centralne Srbije",kazao je Stojanović.

Stojanović je dodao da Građanska inicijativa "Srpska" danas želi da potvrdi pobednički rezultat iz prvog kruga izbora.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021