Vesti
Politika

Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović istakao da je prvi zadatak po završetku izbora formiranje Zajednice srpskih opština.
Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO
Branimir Stojanović (Foto KIM)

„Naš prvi zadatak je formiranje Zajednice srpskih opština. Danas postavljamo dobar temelj za zajednicu i moramo dobro da je sagradimo da bi bila dobra i da bi pružila toplinu i sigurnost svima onima kojima treba, a to su svi Srbi na Kosovu i Metohiji“, rekao je Stojanović nakon glasanja na biračkom mestu u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici.

Stojanović je istakao da je "Srpska" još u prvom krugu ostvarila pobedu.

"Mi smo nepravedno gurnuti u drugi krug ovih izbora zbog toga što nisu priznati glasovi raseljenih kosovskih Srba iz centralne Srbije",kazao je Stojanović.

Stojanović je dodao da Građanska inicijativa "Srpska" danas želi da potvrdi pobednički rezultat iz prvog kruga izbora.Ostale vesti

Gogić: Glasovi za “UZAH” i Romsku inicijativu su najverovantije glasovi za Srpsku
Analitičari Fadilj Ljepaja i  Ognjen Gogić, različito ocenjuju to što je Građanska inicijativa “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, osvojila nekoliko hiljada glasova u većinski srpskim opštinama. U specijalnoj emisiji posvećenoj rezultatima poslednjih parlamentarnih izbora Gogić je kazao da to može biti štetno po srpsku zajednicu, dok Ljepaja smatra da je glasanje za pripadnike različitih zajednica potpuno legalno i legitimno.
  • 01.03.2021
Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
  • 01.03.2021
CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021