Vesti
Politika

Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović istakao da je prvi zadatak po završetku izbora formiranje Zajednice srpskih opština.
Branimir Stojanović: Prvi zadatak formiranje ZSO
Branimir Stojanović (Foto KIM)

„Naš prvi zadatak je formiranje Zajednice srpskih opština. Danas postavljamo dobar temelj za zajednicu i moramo dobro da je sagradimo da bi bila dobra i da bi pružila toplinu i sigurnost svima onima kojima treba, a to su svi Srbi na Kosovu i Metohiji“, rekao je Stojanović nakon glasanja na biračkom mestu u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici.

Stojanović je istakao da je "Srpska" još u prvom krugu ostvarila pobedu.

"Mi smo nepravedno gurnuti u drugi krug ovih izbora zbog toga što nisu priznati glasovi raseljenih kosovskih Srba iz centralne Srbije",kazao je Stojanović.

Stojanović je dodao da Građanska inicijativa "Srpska" danas želi da potvrdi pobednički rezultat iz prvog kruga izbora.Ostale vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon učešća na onlajn konferenciji o "malom Šengenu", da i dalje ostaje otvoren poziv za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo da se priključe toj inicijativi, prenosi Tanjug.
  • 30.10.2020
Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020