Vesti
Politika

Branimir Stojanović preuzima dužnost

U Gračanici će danas biti održana svečana sednica opštine na kojoj će na dužnost stupiti novoizabrani gradonačelnik i odbornici.
Branimir Stojanović preuzima dužnost
Branimir Stojanović (Foto arhiv KIM)

Branimir Stojanović, novoizabrani gradonačelnik Gračanice, danas će stupiti na dužnost. Svečana sednica, na kojoj će na dužnost stupiti i novoizabrani odbornici održaće se  u 14 časova u Domu kulture u Gračanici.

Svečanoj sednici prisustvovaće i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Stojanović je bio kandidat GI Srpska, a pobedu je odneo u drugom krugu lokalnih izbora. Njegov protiv kandidat bio je Bojan Stojanović iz SKS-a.

U Gračanici je "Srpska" prva po osvojenim glasovima te je osvojila devet odborničkih mesta, zatim Savez kosovskih Srba šest odbornika, SLS tri i "Vidovdan" jednog odbornika.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021