Vesti
Politika

Branimir Stojanović pobedio u Gračanici

U izbornom štabu Građanske inicijative Srpska slavi se pobeda njihovog kandidata Branimira Stojanovića koji je u drugom izbornom krugu osvojio najviše glasova.
Branimir Stojanović pobedio u Gračanici
Branimir Stojanovi (Foto KIM arhiva)

Kanididat Saveza Kosovskih Srba Bojan Stojanović priznao je da je izgubio na ovim izborima, javlja novinar KIM radija koji se nalazi u Gračanici.

Branimira Stojanović je, prema listi "Srpska" osvojio je 5.267, a njegov protivkandidat Bojan Stojanović 3.726 glasova.

Branimir Stojanović za KIM radio kaže da je pobeda bila očekivana.

“Drago mi je zbog pozitivnih emocija naših ljudi. Ono što smo rekli 03. novembra, to smo i potvrdili i jasno je svima šta Srbi hoće i šta Srbi žele. Presrećan sam i prezadovoljan kao i ovi ljudi ovde”.

On je ponovio da će prvi zadatak nakon izbora biti formiranje Zajednice Srpskih opština.

“Mnogo toga moramo da radimo, ali najveći i prvi zadatak je formiranje ZSO, sve ostalo će ići po redu. Ima mnogo problema, ali prvo Zajednica pa sve ostalo".

Ulicama Gračanice prolaze kolone vozila, čuju se sirene, a na automobilima su istaknute srpske zastave.Ostale vesti

Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020
EU: Lajčak pogrešno interpretiran, ustavne izmene važe i za Beograd
Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana.
  • 19.10.2020
Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

  • 18.10.2020
Kritike iz Prištine zbog izjave Lajčaka da Ustav nije Biblija
Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani izjavila je da nikada nije rekla da se slaže da se Zajednica opština sa srpskom većinom formira u skladu sa sporazumom iz 2015. godine i da izjava specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka u Beogradu nije tačna.
  • 18.10.2020