Vesti
Politika

Branimir Stojanović pobedio u Gračanici

U izbornom štabu Građanske inicijative Srpska slavi se pobeda njihovog kandidata Branimira Stojanovića koji je u drugom izbornom krugu osvojio najviše glasova.
Branimir Stojanović pobedio u Gračanici
Branimir Stojanovi (Foto KIM arhiva)

Kanididat Saveza Kosovskih Srba Bojan Stojanović priznao je da je izgubio na ovim izborima, javlja novinar KIM radija koji se nalazi u Gračanici.

Branimira Stojanović je, prema listi "Srpska" osvojio je 5.267, a njegov protivkandidat Bojan Stojanović 3.726 glasova.

Branimir Stojanović za KIM radio kaže da je pobeda bila očekivana.

“Drago mi je zbog pozitivnih emocija naših ljudi. Ono što smo rekli 03. novembra, to smo i potvrdili i jasno je svima šta Srbi hoće i šta Srbi žele. Presrećan sam i prezadovoljan kao i ovi ljudi ovde”.

On je ponovio da će prvi zadatak nakon izbora biti formiranje Zajednice Srpskih opština.

“Mnogo toga moramo da radimo, ali najveći i prvi zadatak je formiranje ZSO, sve ostalo će ići po redu. Ima mnogo problema, ali prvo Zajednica pa sve ostalo".

Ulicama Gračanice prolaze kolone vozila, čuju se sirene, a na automobilima su istaknute srpske zastave.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021