Vesti
Politika

Branimir Stojanović imenovan za predsednika PO Suva Reka

Nekadašnji zamenik kosovskog premijera, a potom i  državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije, Branimir Stojanović, odlukom Vlade Srbije imenovan je za predsednika Privremenog organa opštine Suva Reka, saznaje KoSSev.
Branimir Stojanović imenovan za predsednika PO Suva Reka
Branimir Stojanović (Foto Kim)

Odluka o imenovanju Branimira Stojanovića doneta je 24. decembra i objavljena je u Službenom glasniku.

Stojanović je jedan u nizu političara iz srpske zajednice na Kosovu kojem je, nakon funkcije u kosovskim institucijama, dodeljena nova od strane Vlade Srbije.

Nekadašnji zamenik kosovskog premijera, prethodno je bio jedan od eksponiranijih članova liste Srpska sve do kosovskih parlamentarnih izbora 2017., nakon čega nije više bio toliko vidljiv u javnosti. Spekulisalo se da je iz Srpske liste marginalizovan upravo političkom voljom iz Beograda.

On je prethodno obavljao funkciju državnog sekretara u Ministarstvu privrede od januara meseca 2018. godine.

Uprkos više pokušaja KoSSev portal nije uspeo da dobije potvrdu i komentar Stojanovića povodom imenovanja za predsednika Privremenog organa opštine Suva Reka.

Takođe, i ekipa RTV Kim do objavljivanja ove vesti nije uspela da od Stojanovića dobije više informacija. 

Nešto kasnije, Stojanović se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk gde je potvrdio novo imenovanje. 

"Hvala svima na lepim rečima, mada je bila i po neka ružna koja može samo da bude motivacija. Ipak neke reči imaju veću težinu od ostalih. Reči onih koji su živeli u Suvoj Reci. Onih koji nisu odustali od svojih svetinja i kuća. Nema malog zadatka za službu velikom srpskom rodu, postoje samo velike sujete malih ljudi koji ne razumeju kolika je čast i obaveza boriti se u svakom "rovu" koji ti zivot odredi! Živela Srbija!", napisao je Stojanović.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021