Vesti
Politika

Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!

Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Branimir Stojanović (Foto Kim)

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu istakao da je pred novim rukovodstvom opštine velika odgovornost iako, kako je naveo, veruje da mnogi od njih nisu svesni toga.

„Vrh firme ’Srpska lista’ će od vas pokušati da napravi ’zaposlene’ koji za platu ili funkcionersku privilegiju rade ono što im se kaže, bez obzira da li je to korisno ili štetno za naš narod. Preko 2.000 vaših komšija vam nije ukazalo poverenje, ali će svi ti ljudi podržati svaku zdravu odluku, ali vam isto tako neće prećutati lošu odluku ili bežanje od odgovornosti koju imate! Naša borba traje!“, poručio je Branimir Stojanović.

Takođe je istakao da „narod koji se ne budi, nema čemu da se nada“.

 

Podsetimo, Branimir Stojanović je nakon kandidature za gradonačelnika Gračanice izbačen iz Srpske liste, a sa mesta predsednika Privremenog organa Suva Reka se sam povukao. Uprkos napadima od strane Srpske liste i rukovodstva u Srbiji, Stojanović ostaje veran politici SNS-a i njenog predsednika Aleksandra Vučića.Ostale vesti

U Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine o registarskim tablicama
U Briselu je održan sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica, naveo je na Tviteru specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 28.01.2022
Vučić sa evroparlamentarcima: Srbi sa KiM se suočavaju sa poteškoćama
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom.
  • 28.01.2022
Aljiu u Preševu: Kosovo ima obavezu da vrati dobro braći
Vlasti Srbije dozvolile su kosovskom ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburnu Aljiju zvaničnu posetu Preševu. On je na zajedničkoj konferenciji za medije koju je održao sa gradonačelnicom Preševa Arditom Sinani rekao da su građani te opštine, ali i Bujanovca i Medveđe, uvek doprinosili Kosovu, pa i u ratu.
  • 28.01.2022
Petković u Nemačkoj o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je u Berlinu sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova i preneo im stavove Beograda o potrebi dosledne primene ranije postignutih sporazuma sa Prištinom.
  • 28.01.2022
’’Održavanje izbora na Kosovu zavisi od međunarodne zajednice’’
Kosovski zvaničnici poručuju da će lokalni Srbi svoje pravo glasa na srpskim aprilskim izborima moći na teritoriji Kosova da iskoriste jedino putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini. Najavljeni dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i sprecijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara imaće presudan uticaj na to hoće li kosovske vlasti ipak dozvoliti održavanje izbora ili će ostati pri svom stavu, smatraju sagovornici RTV Kim.
  • 28.01.2022
Eskobar Prištini: Poštujte odluku suda u vezi sa Dečanima
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar poručio je vlastima u Prištini da sprovedu odluku Ustavnog suda za upisivanje u katastar zemljišta manastira Visoki Dečani.
  • 28.01.2022