Vesti
Politika

"Braniću se poligrafom od optužbe Milana Radoičića"

Predsednica Evropskog pokreta Srba na KiM Rada Trajković izjavila je da će se od optužbe potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića braniti poligrafom.
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

"Od njegovih optužbi braniću se poligrafom, jer predsednik države Aleksandar Vučić taj metod najviže uvažava. Sam je nekoliko puta išao na poligraf, a i Radoičić je prošao poligraf povodom optužbi za ubistvo Olivera Ivanovića, gde je tvrdio da je potpuno čist. Na poligrafu je istina stopostotna", izjavila je za Danas Rada Trajković.

Dodala je da je Radoičić početkom septembra tužio za povredu časti i ugleda tražeći nadoknadu od pet miliona dinara.

Trajković navodi da "ni pod razno" nije očekivala tužbu Radoičića.

"On je očigledno procenio da nam je pravosuđe u službi mafije, ali ja ipak verujem u pravosuđe. Postoje čestiti ljudi i možda ja zapadnem nekom čestitom sudiji. Konačno je mafija rešila da poštuje institucije države i videćemo da li te institucije funkcionišu u korist mafije", kaže Trajković.

Ona je dodala da tužba uoči kosovskih izbora asocira pomalo na vreme Olivera Ivanovića. "Njega su počeli da ganjaju sa sudskim procesima, a završeno je sa ubistvom. To im je valjda red poteza, ali se ja samo Boga plašim i nikog drugog", kaže između ostalog Rada Trajković za Danas.Ostale vesti

Kurti: Ne treba da brinemo da će protesti biti nasilni
Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, rekao je da na Kosovu ima povoda za proteste zbog mnogih stvari, ali da ne bi trebalo brinuti da će takvi protesti biti nasilni.
  • 27.05.2020
EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020
Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020