Vesti
Politika

Božović: Zašto i kome smeta grafit sa likom Olivera Ivanovića?

Nakon objava na društvenim mrežama da su u Nišu prekrečeni grafiti sa likom Olivera Ivanovića, potpredsednica GI SDP Ksenija Božović postavlja pitanje „zašto i kome su smetali grafiti sa likom najuticajnijeg lidera Srba sa KiM?“.
Božović: Zašto i kome smeta grafit sa likom Olivera Ivanovića?
Grafit sa likom Olivera Ivanovića(Foto N1)

Na društvenim mrežama su osvanule fotografije na kojima se uoči godišnjice obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije kreče grafiti sa likom Olivera Ivanovića.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović pita „zašto i kome su smetali grafiti sa likom najuticajnijeg lidera Srba sa KiM?“.

„Da li im je možda zasmetao njegov pogled sa tog grafita? Umesto da zajedno sa nama pokažu jedinstvo i zabrinutost, i da zajedno sa nama traže da se nalogodavac i ubica Olivera Ivanovića što pre pronađe, oni rade takve stvari, njima i mrtav Oliver Ivanović, kao i taj grafit na zidu smeta“, kazala je Božovićeva za RTV Kim.

Božovićeva ističe da su iz GI-SDP veoma razočarani, jer je, kako kaže, i on nevino stradao, te da je tako nešto moglo biti urađeno samo po nalogu lokalnih vlasti u Nišu.

„To što je urađeno u Nišu ostaće upamćeno i zapisano, to je moglo da bude urađeno samo po nalogu lokalnih vlasti“, kazala je Božovićeva.

Nakon višečasovnih telefonskih poziva Sekretarijatu za poslove uprave i građanska stanja u Nišu na koji smo upućeni, redakcija RTV Kim nije mogla da dobije potvrdu ili negaciju navoda o krečenju grafita, jer nam se niko od nadležnih nije javio.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020