Vesti
Politika

Božović: Očekujem od Kurtija da pronađe ubicu Olivera Ivanovića

Na tvrdenje lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da je Oliver Ivanović ratni zločinac, Ksenija Božović je kazala da bi „volela da to što Kurti tvdi i dokaže“.
Božović: Očekujem od Kurtija da pronađe ubicu Olivera Ivanovića
Ksenija Božović (Foto Kim)

Ksenija Božović je u telefonskoj izjavi RTV Kim rekla da je čula da je Aljbin Kurti Olivera Ivanovića nazvao ratnim zločincem, ali i da očekuje da se ukoliko bude budući premijer maksimalno angažuje da Oliverov ubica bude pronađen.

„Građanska inicijativa SDP od Aljbina Kurtija očekuje da, pošto je rekao da će da se baviti kriminalom i korupcijom, utvdi ko je ubio Olivera, i da kosovske institucije počnu da rade na otkrivanju drugih ubistava i ratnih zločinaca“, rekla je Božovićeva.

Takođe, Ksenija Božović istovremeno postavlja pitanje Kurtiji „zašto je on provodio vreme u zatvoru, i šta je on urado?”

GI SDP: Izjava Kurtija da je Ivanović ratni zločinac je neljudska

GI SDP najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je za pokojnog lidera Olivera Ivanovića rekao da je bio ratni zločinac, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napomine da su istražni i pravosudni organi Eulexa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića i nisu imali skoro nikakve dokaze, već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca.

„O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavaci i dalje nisu pronađeni“.

GI SDP u saopštenju ističe da od Kurtija očekuje da se ubica Olivera Ivanovića pronađe.

Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020