Božović: Očekujem od Kurtija da pronađe ubicu Olivera Ivanovića

Na tvrdenje lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da je Oliver Ivanović ratni zločinac, Ksenija Božović je kazala da bi „volela da to što Kurti tvdi i dokaže“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ksenija Božović (Foto Kim)

Ksenija Božović je u telefonskoj izjavi RTV Kim rekla da je čula da je Aljbin Kurti Olivera Ivanovića nazvao ratnim zločincem, ali i da očekuje da se ukoliko bude budući premijer maksimalno angažuje da Oliverov ubica bude pronađen.

„Građanska inicijativa SDP od Aljbina Kurtija očekuje da, pošto je rekao da će da se baviti kriminalom i korupcijom, utvdi ko je ubio Olivera, i da kosovske institucije počnu da rade na otkrivanju drugih ubistava i ratnih zločinaca“, rekla je Božovićeva.

Takođe, Ksenija Božović istovremeno postavlja pitanje Kurtiji „zašto je on provodio vreme u zatvoru, i šta je on urado?”

GI SDP: Izjava Kurtija da je Ivanović ratni zločinac je neljudska

GI SDP najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je za pokojnog lidera Olivera Ivanovića rekao da je bio ratni zločinac, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napomine da su istražni i pravosudni organi Eulexa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića i nisu imali skoro nikakve dokaze, već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca.

„O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavaci i dalje nisu pronađeni“.

GI SDP u saopštenju ističe da od Kurtija očekuje da se ubica Olivera Ivanovića pronađe.Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre"

  italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

 • Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun komentarišući jučerašnji izbora Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na Kosovu, ističe da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

 • Grenel: Nema

  Grenel: Nema "mini-šengena" bez Kosova

  Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Prištine i Beograda, Ričard Grenel, pozdravio je inicijativu "balkanskog šengena", ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna "ako su svi iz regiona, uključujući Kosovo, uključeni u nju".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane