Vesti
Politika

Božović: Imam pravo da pričam i sumnjam

"Ja sam političar i imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala”, kazala je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović nakon saslušanja.
Božović: Imam pravo da pričam i sumnjam
Ksenija Božović (Foto Kim)

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović saslušana je ponovo u kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića.

Ovoga puta je, kako kaže, glavni akcenat stavljen na njenu izjavu medijima, u kojoj je navela da postoji sumnja “da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani i Albanci, i Srbi i međunarodni predstavnici”.

“Tužilac je želeo da to pojasnimo”, kazala je Božovićeva.

“Međutim, ja sam njemu objasnila da sam ja političar i da imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala. I on ima pravo da sumnja, ali od njega očekujemo da se ubica pronađe i izvede pred lice pravde”, kazala je Božovićeva.

Božovićeva i dalje ostaje pri stavu da je od samog početka istraga urađena “traljavo”.

“Tužiocu sam prenela zabrinutost da smo dobili informaciju da će on da ide u penziju, a došli smo do procesa koji nije završen, tako da apelujemo na sve koji mogu da pomognu, da bi mnogo značilo da ovaj tužilac i završi posao, ukoliko je to moguće”.

Ovo je treći poziv na saslušanje potpredsednici GI SDP Kseniji Božović. Ona je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020