Vesti
Politika

Božović: Imam pravo da pričam i sumnjam

"Ja sam političar i imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala”, kazala je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović nakon saslušanja.
Božović: Imam pravo da pričam i sumnjam
Ksenija Božović (Foto Kim)

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović saslušana je ponovo u kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića.

Ovoga puta je, kako kaže, glavni akcenat stavljen na njenu izjavu medijima, u kojoj je navela da postoji sumnja “da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani i Albanci, i Srbi i međunarodni predstavnici”.

“Tužilac je želeo da to pojasnimo”, kazala je Božovićeva.

“Međutim, ja sam njemu objasnila da sam ja političar i da imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala. I on ima pravo da sumnja, ali od njega očekujemo da se ubica pronađe i izvede pred lice pravde”, kazala je Božovićeva.

Božovićeva i dalje ostaje pri stavu da je od samog početka istraga urađena “traljavo”.

“Tužiocu sam prenela zabrinutost da smo dobili informaciju da će on da ide u penziju, a došli smo do procesa koji nije završen, tako da apelujemo na sve koji mogu da pomognu, da bi mnogo značilo da ovaj tužilac i završi posao, ukoliko je to moguće”.

Ovo je treći poziv na saslušanje potpredsednici GI SDP Kseniji Božović. Ona je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020