Vesti
Politika

Bošković: CG ne želi da se meša u unutašnja pitanja Kosova

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković, izjavio u Prištini da njegova zemlja ne želi da se umeša u, kako je rekao, unutrašnje stvari Kosova.
Bošković: CG ne želi da se meša u unutašnja pitanja Kosova
Predrag Bošković (Foto Promo)

On je gvorio o pitanju transformacje Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava.

Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom, i tom prilikom rekao da će, kako se navodi, "dve zemlje nastaviti partnerstvo i da će Crna Gora pomoći zemaljama regiona integracije ka NATO", prenela je prištinska Koha.

On je rekao da ova poseta Prištini ima za cilj da pokaže da je, kako je kazao, Crna Gora iskreni prijatelj Kosova.

"Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja (formiranje vojske) i očekuju da Priština sama reši ovaj problem", rekao je Bošković. Crnogorski ministar je kazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao deo NATO na Kosovu.

On je, kako se navodi, takođe komentarisao reakcije Srbije kada su se dva pripadnika Crnogorske vojske pridružila KFOR-u na Kosovu, ocenivši da je reč o "emotivnoj reakciji Srbije", te da je Crna Gora suverena država koja odluke donosi sama.

Beriša je rekao da je sa Boškovićem razgovarao o Jadranskoj povelji A5, te da je istakao da Priština veoma ceni partnerstvo sa Crnom Gorom.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020