Vesti
Politika

Borhart sa novoizabranim gradonačelnikom Zvečana

Šef misije EULEKS-a Bernd Borhart sastao se danas sa novoizabranim gradonačelnikom opštine Zvečan Vučinom Jakovićem.
Borhart sa novoizabranim gradonačelnikom Zvečana
Bernd Borhart (Foto mondo.rs)

Bernd Borhart čestitao je Jankoviću pobedu na lokalnim izborma i istakao da “se raduje uspostavljanju konstruktivnog odnosa između njegove kancelarije i EULEKS-a”.

"Veoma sam zadovoljan sastankom koji sam imao sa gospodinom Jankovićem koji je pokazao veliko interesovanje za pitanja u vezi sa vladavinom prava. Ubeđen sam da će on doprineti pobojšanju kvaliteta i obezbeđivanju boljeg života za sve građane ”, rekao je Borhart.

Teme sastanka bile su i saradnja sa međunarodnim akterima, bezbednosna situacija na severu Kosova i podrška EULEKS-a sprovođenju dogovora između Beograda i Prištine uz posredovanje EU.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021