Vesti
Politika

Borelj i Kurti o dijalogu, saradnji, borbi protiv korupcije

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj razgovarao je sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem o regionalnoj saradnji, borbi protiv korupcije i napretku u dijalogu Beograda i Prištine.
Borelj i Kurti o dijalogu, saradnji, borbi protiv korupcije
Žozep Borelj i Aljbin Kurti (Foto Tviter/Josep Borrell Fontelles)

Borelj je na svom Tviter nalogu napisao da je sa Kurtijem razgovarao na marginama Pariskog mirovnog foruma.

"Dobar sastanak sa Aljbinom Kurtijem na marginama Pariskog mirovnog foruma razgovarali smo o regionalnoj saradnji, borbi protiv korupcije i hitno potrebnom napretku u dijalogu Beograda i Prištine. Bavili smo se evropskim integracijama, predstojećom diskusijom o umrežavanju Zapadnog Balkana i važnim bilateralnim angažovanjem", naveo je Borelj.

 Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022