Bolton dolazi u Prištinu kad ukinu taksu

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton posetiće Prištinu i Beograd kako bi razgovarao o nastavku dijaloga, a posete će biti nakon izbora i kada bude ukinuta taksa na srpske proizvode.

Podeli ovaj članak sa:
 • Džon Bolton (Foto thehill.com)

Prištinska televizija KTV prenosi da je plan bio da Bolton u posetu dođe krajem avgusta, ali da je promenjen zbog dva razloga.

"Postoje dva glavna razloga za odlaganje posete: pad kosovske vlade i taksa", navodi KTV.

U komunikaciji iz Vašingtona za koju KTV tvrdi da je imala uvid, kaže se da se Bolton raduje poseti, ali da će se to dogoditi tek kada bude uspostavljena nova vlada i ukine taksa.

Boltonovu posetu najavio je početkom ovog meseca srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ostale vesti

 • SL danas odlučuje

  SL danas odlučuje

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić najavio je da će ta stranka danas doneti odluku da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovskog parlamenta.

 • Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

 • "Imamo američku podršku za ukidanje taksi"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Sastanak je trajao skoro dva sata. "Nema sumnje da imamo američku podršku, jer i oni misle da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da bismo mogli na svaki način i po svaku cenu da sačuvamo mir, gledamo u budućnost i unapređujemo našu ekonomiju", rekao je predsednik Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane