Vesti
Politika

Bojović u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Orahovac

Pomoćik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas socijalno ugrožene porodice u Orahovcu i Velikoj Hoči, sa kojima je razgovarao o teškoćama življenja u tom delu Kosova i načinima na koji Srbija može da im pomogne.
Bojović u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Orahovac
Orahovac (Foto arhiva KIM)

Bojović je tom prilikom izjavio da predstavnici Kancelarije za KiM i lokalnih vlasti proteklih sedmica iz dana u dan obilaze najudaljenija srpska sela i porodice na Kosovu kako bi se najefikasnije odgovorilo na njihove potrebe.

"Vlada Srbije neće ostaviti nijedno selo i nijednu porodicu na KiM koja je u teškoj situaciji, a da je ne poseti i vidi šta joj je potrebno. Mi smo tu da sagledamo svaki problem i da svakoj porodici posvetimo jednaku pažnju, jer ove porodice su oslonac Srbije i mora im se omogućiti da na KiM žive na dostojanstven način", rekao je Bojović.

Bojović je posetio i porodicu Novice Šavelića iz Velike Hoče, koji je od Kancelarije za KiM dobio traktor, a uskoro će mu biti nabavljene i priključne mačine kao i određen broj grla stoke.

Tokom popodneva, Bojović će se sastati i sa predstavnicima institucija koje finansira Srbija kao i sa članovima privremenog organa opštine Orahovac.Ostale vesti

Dačić: Antigva i Barbuda uvažiće rezulutate dijaloga o Kosovu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nova pozicija Antigve i Barbuda o pitanju Kosova i da će uvažiti rezultate dijaloga Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
DSK: Vreme je za ukidanje takse
Čelnici Demokratskog saveza Kosova smatraju da bi mera reciprociteta trebalo da se sprovodi u uskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Lider te stranke Isa Mustafa rekao je to juče Gazeti Ekspres, a istog je mišljenja i predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Član rukovodstva Ljufti Haziri smatra da je vreme za ukidanje takse.
  • 22.02.2020
„Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine“
Kosovski predsednik Hašim Tači za nešto više od mesec dana ulazi u finalnu godinu petogodišnjeg mandata obeleženog nedovršenim pregovorima Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za dijalog
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak postavljen je danas za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, prenosi prištinska Gazeta Ekspres pozivajaući se na neimenovane izvore u Briselu.
  • 21.02.2020
Borel sa Vučićem, Tačijem i Kurtijem o specijalnom izaslaniku
Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel je danas o postavljanju specijalnog izaslaniku EU za dijalog Beograd-Priština i za Zapadni Balkan razgovarao telefonom s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem Aljbinom Kurtijem.
  • 21.02.2020
Godfri: Grenel sa još više energije u ulozi specijalnog izaslanika
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će ambasador Ričard Grenel i posle imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD nastaviti sa svojom ulogom specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine i da će se sa još većom energijom posveti tom izazovu.
  • 21.02.2020