Vesti
Politika

Bojović u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Orahovac

Pomoćik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas socijalno ugrožene porodice u Orahovcu i Velikoj Hoči, sa kojima je razgovarao o teškoćama življenja u tom delu Kosova i načinima na koji Srbija može da im pomogne.
Bojović u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Orahovac
Orahovac (Foto arhiva KIM)

Bojović je tom prilikom izjavio da predstavnici Kancelarije za KiM i lokalnih vlasti proteklih sedmica iz dana u dan obilaze najudaljenija srpska sela i porodice na Kosovu kako bi se najefikasnije odgovorilo na njihove potrebe.

"Vlada Srbije neće ostaviti nijedno selo i nijednu porodicu na KiM koja je u teškoj situaciji, a da je ne poseti i vidi šta joj je potrebno. Mi smo tu da sagledamo svaki problem i da svakoj porodici posvetimo jednaku pažnju, jer ove porodice su oslonac Srbije i mora im se omogućiti da na KiM žive na dostojanstven način", rekao je Bojović.

Bojović je posetio i porodicu Novice Šavelića iz Velike Hoče, koji je od Kancelarije za KiM dobio traktor, a uskoro će mu biti nabavljene i priključne mačine kao i određen broj grla stoke.

Tokom popodneva, Bojović će se sastati i sa predstavnicima institucija koje finansira Srbija kao i sa članovima privremenog organa opštine Orahovac.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023