Bojkot sednice zbog incidenta sa slikom

Bacanje suzavca, zvizdanje pištaljkama u Skupštini Kosova i otkrivanje slike sa albanskim motivima je nasilan i nedemokrtski način ponašanja u tom domu, kaže šef poslaničke grupe Srpske liste Slavko Simić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sporna slika
  • Slavko Simić (Foto Kim)

Sedam poslanika Srpske liste danas je bojkotovalo sednicu zbog incidenta koji su pre početka skupštinskog zasedanja napravili poslanici opozicije. Oni su skinuli platno sa slike koja je zbog neprihvatljivog sadržaja prekrivena još 2004. godine na insistiranje tadašnjih srpskih predstavnika u parlamentu.

„To smatramo provokacijom, a ovo je ipak jedna demokratska i multietnička institucija i bilo kakve slike sa albanskim motivima ne treba da budu u jednoj ovakvoj instituciji. Zbog toga smo odlučili da bojkotujemo Skupštinu. Mi nismo hteli da prisustvujemo ovom cirkusu jer smo bili uvređeni“.

Ipak, sednici je prisustvovalo troje poslanika Srpske liste, kao i ministri i potpredsednik vlade iz redova srpske zajednice.

 „Mislim da apsolutno nisu trebali da prisustvuju ovakvoj sednici i cirkusu koji se dešavao u Skupštini i da sebe i poslanike izlažu nasilju i ovakvim provokacijama“.

Simić kaže da bi srpski predstavnici trebalo da objasne zbog čega su odlučili da danas prisustvuju sednici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane