Vesti
Politika

Bojan Stojanović veruje u pobedu

Aktuleni gradonačelnik Gračanice i kandidat ispred Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović uveren je da će pobediti u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu.
Bojan Stojanović veruje u pobedu
Bojan Stojanović na glasanju u Gušterici (Foto KIM)

"U odnosu na prvi krug izbora neke stvari su se promenile nabolje. Nadam se da će narod prepoznati ono što smo poslednje četiri godine zajedno gradili ja i narod opštine Gračanica", kazao je Stojanović.

Stojanović je rekao da će, ukoliko ponovo bude izabran za gradonačelnika Gračanice, akcenat staviti na poljoprivredu.

“Ima puno prioriteta moramo da radimo na stabilizaciji zajednice, pošto ukidanje institucija znači da će biti i manje finansiranja i zato je potrebno nastaviti rad na razvojnim projektima za tu opštinu”, kazao je Stojanović.

Stojanović je kazao da nikad nije bilo sporno da SKS podržava formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i istakao da će ZSO zajedno graditi i da će nastojati da za to izvuku što više za kosovske Srbe.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021