Vesti
Politika

Bojan Stojanović veruje u pobedu

Aktuleni gradonačelnik Gračanice i kandidat ispred Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović uveren je da će pobediti u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu.
Bojan Stojanović veruje u pobedu
Bojan Stojanović na glasanju u Gušterici (Foto KIM)

"U odnosu na prvi krug izbora neke stvari su se promenile nabolje. Nadam se da će narod prepoznati ono što smo poslednje četiri godine zajedno gradili ja i narod opštine Gračanica", kazao je Stojanović.

Stojanović je rekao da će, ukoliko ponovo bude izabran za gradonačelnika Gračanice, akcenat staviti na poljoprivredu.

“Ima puno prioriteta moramo da radimo na stabilizaciji zajednice, pošto ukidanje institucija znači da će biti i manje finansiranja i zato je potrebno nastaviti rad na razvojnim projektima za tu opštinu”, kazao je Stojanović.

Stojanović je kazao da nikad nije bilo sporno da SKS podržava formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i istakao da će ZSO zajedno graditi i da će nastojati da za to izvuku što više za kosovske Srbe.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021