Vesti
Politika

Bojan Stojanović veruje u pobedu

Aktuleni gradonačelnik Gračanice i kandidat ispred Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović uveren je da će pobediti u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu.
Bojan Stojanović veruje u pobedu
Bojan Stojanović na glasanju u Gušterici (Foto KIM)

"U odnosu na prvi krug izbora neke stvari su se promenile nabolje. Nadam se da će narod prepoznati ono što smo poslednje četiri godine zajedno gradili ja i narod opštine Gračanica", kazao je Stojanović.

Stojanović je rekao da će, ukoliko ponovo bude izabran za gradonačelnika Gračanice, akcenat staviti na poljoprivredu.

“Ima puno prioriteta moramo da radimo na stabilizaciji zajednice, pošto ukidanje institucija znači da će biti i manje finansiranja i zato je potrebno nastaviti rad na razvojnim projektima za tu opštinu”, kazao je Stojanović.

Stojanović je kazao da nikad nije bilo sporno da SKS podržava formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i istakao da će ZSO zajedno graditi i da će nastojati da za to izvuku što više za kosovske Srbe.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020