Blic: Vučić i Merkel u Njujorku o Kosovu

Najznačajnija tema bilateralnog susreta, koji je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tražila nemačka kancelarka Angela Merkel, biće dijalog Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada, piše današnji “Blic”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vučić i Merkel (Foto Beta)

Nemačka kancelarka uputila je krajem prošle sedmice poziv predsedniku Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja Generalne skupštine UN.

Izvor Blica navodi da će “sastanak u Njujorku sledeće nedelje biti prilika da kancelarka i predsednik Srbije još jednom razmotre situaciju oko kosovskog problema i način da se dijalog nastavi odmah posle kosovskih izbora".

Kao još neke evropske zemlje, Nemačka je insistirala na ukidanju kosovskih taksi na srpsku robu i predlagala, s Francuskom, ponovno uspostavljanje kontakta između Beograda i Prištine o tom pitanju. Do toga nije došlo zbog prevremenih kosovskih izbora, zakazanih za 6. oktobar, piše"Blic".

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane