Vesti
Politika

Bled: Kurti sa Plenkovićem, Pahorom i Lajčakom

U okviru Bledskog strateškog foruma, premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se sa hrvatskim premijerom Plenkovićem, predsednikom Slovenije Pahorom, a očekuje ga i razgovor sa Miroslavom Lajčakom.
Bled: Kurti sa Plenkovićem, Pahorom i Lajčakom
Aljbin Kurti i Borut Pahor na Bledu (Foto Tviter @Albin Kurti)

Kurti je izrazio zahvalnost na Pahorovoj podršci putu Kosova ka evroatlantskim integracijama.

"Slovenačko predsedavanje Savetom EU doprineće jačanju otpornosti WB6 (šest zemalja Zapadnog Balkana)", napisao je kosovski premijer na Tviteru.

 

 

Kurti je ranije danas rekao da očekuje nastavak dijaloga sa Srbijom na jesen, ali da prema svemu to zavisi od posrednika u tom procesu Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

Očekuje se da se Kurti sastane i sa specijalnim predstavnikom Evropske Unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom, a početkom dana je razgovarao sa hrvatskim premijerom Plenkovićem.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021