Vesti
Politika

Bivši predsednik SO Zvečan: Povlačenje specijalaca, nedolazak gradonačelnika, sloboda za uhapšene

"Još jednom bih želeo da naglasim naše jučerašnje zahteve, a to je da se svi pripadnici specijalne policije povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije. Moram da naglasim da mi pri tim zahtevima ostajemo i danas. Tražimo i slobodu za naše neosnovano uhapšene građane Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, rekao je bivši predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević.
Bivši predsednik SO Zvečan: Povlačenje specijalaca, nedolazak gradonačelnika, sloboda za uhapšene
Bivši predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević (Foto Kim)

Na početku obraćanja medijima, Milosavljević je skrenuo pažnju na činjenicu da je današnji protest u Zvečanu miran.

"Takav protest je bio i juče. Nažalost, nekome nije odgovaralo da taj protest bude miran do kraja. Mi, kao građani opština sa srpskom većinom, ne želimo tenzije već želimo mir. Nekom drugom, očito, odgovara da pravi haos i da unosi nemir", kazao je on.

Milivojeviž je potom ponovio zahteve Srba sa severa Kosova za povlačenjem svih pripadnika specijalne policije iz opština sa srpskom većinom, da kako je rekao "lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije" i zatržio slobodu za Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

"Naše je pravo, a i moralna obaveza da, ukoliko oni ne budu pušteni na slobodu, da se u svim opštinama na severu Kosova i Metohije sutra okupimo u većem broju negoli juče i da minim putem iskažemo nezadovoljstvo usled novonastale situacije", zaključio je svoj kratko obraćanje mnogobrojnim novinarskim ekipama u Zvečanu srđan Milosavljević.Ostale vesti

Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023
Stano o hapšenjima: Pratimo situaciju, u kontaktu smo sa vlastima na Kosovu
Evropska Unija je u kontaktu sa vlastima u Prištini kako bi dobila sve informacije o poslednjim hapšenjima Srba na severu Kosova, pod optužbom da su počinili ratne zločine.
  • 21.09.2023