Vesti
Politika

Bisljimi: Trenutno nema elemenata za sastanak Vučića i Kurtija

U Briselu je završena još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou uz posredovanje Evropske unije. Predstavnik kosovske delegacije Besnik Bisljimi je izjavio nakon sastanka da trenutno nema dovoljno elemenata za sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.
Bisljimi: Trenutno nema elemenata za sastanak Vučića i Kurtija
Besnik Bisljimi (Foto MFK)

Bisljimi je najavio da bi naredni sastanak na tehničkom nivou trebalo da bude održan krajem oktobra, nakon kojeg bi, ukoliko bude pomaka, mogao da se razmotri i sastanak na najvišem nivou.

Kako je rekao Bisljimi, na trilateralnom sastanku je razgovorano samo o nestalima i istakao da je dogovoreno da se otvore arhive, kao i učestvuje u razmeni dosad identifikovanih posmrtnih ostataka.

„Srbija je tražila OVK arhive, ali one ne postoje. Međutim, imamo državne arhive o OVK“, rekao je Besnik Bisljimi.

Kada je reč o drugim pitanjima, on je ocenio da „Srbija sabotira proces, a onda priča kako drugi ne ispunjavaju svoje obaveze“.Ostale vesti

Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022
Starović: Nemam velika očekivanja od sastanka u Briselu
"Bojim se da će teško doći do promene obrasca ponašanja koji je Aljbin Kurti uspostavio već godinu i po dana i koji se svodi na povlačenje jednostranih poteza, koji po pravilu idu na štetu interesa Srba", upozorava za RTS, Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. 
  • 08.08.2022
Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022