Vesti
Politika

Bisljimi: Intenzivirati razgovore o predlogu EU

Nakon što je postignut dogovor u Briselu o registarskim tablicama, glavni pregovarač Kosova Besnik Bisljimi naveo je da treba pojačati pregovore o predlogu EU o normalizaciji odnosa.
Bisljimi: Intenzivirati razgovore o predlogu EU
Besnik Bisljimi (Foto Vlada Kosova)

"Nakon današnjeg dogovora trebali bismo nastaviti intenzivne razgovore o predlogu EU-a, uz podršku Nemačke i Francuske za punu normalizaciju odnosa", napisao je Bisljimi na Tviteru bez navođenja detalja.

Bisljimi je podelio objavu šefa diplomatije EU Žozepa Borela koji je prethodno takođe na Tviteru objavio da je dogovor o tablicama postignut.

 


Podsetimo, do sporazuma Beograda i Prištine je došlo samo dva dana nakon sastanka koji je rezultirao nepostizanjem dogovora između premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa registarskim tablicama.Ostale vesti

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 04.12.2022
Jevtić: Moguće da i Srbi južno od Ibra napuste institucije
Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, izjavio je da postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste kosovske institucije, navodeći da kosovski premijer, Aljbin Kurti, tumači zakone na način koji mu odgovara i da se na Kosovu ne poštuju važeći zakoni koji se tiču prava srpske i ostalih nevećinskih zajednica.
  • 04.12.2022
Kurti: Dogovor sa Srbijom neće biti lak
Dogovor Kosova i Srbije neće biti lak, ali treba dati šansu dijalogu i raditi na tom procesu, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu bosanskoj televiziji N1.
  • 04.12.2022
Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
  • 04.12.2022
Vučić: Najviše strepeo zbog naroda na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je u protekloj nedelji najviše strepeo zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji  "i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta".
  • 04.12.2022
Direktor Carine: Zamenjeni službenici koji su podneli ostavke
Generalni direktor Carine Kosova Agron Lugaljiu izjavio je da su u toj službi popunjena radna mesta na kojima su Srbi podneli ostavke.
  • 03.12.2022