Vesti
Politika

Bilt u Mitrovici: Ubistvo Ivanovića prava tragedija

Švedski političar i diplomata Karl Bilt, koji predvodi delegaciju Evropskog saveta u poseti Kosovu, obišao je danas Severnu Mitrovicu.
Bilt u Mitrovici: Ubistvo Ivanovića prava tragedija
Spomen ploča ubijenom Oliveru Ivanovićiu (Foto Kim)

U okviru ove posete članovi delegacije Evropskog saveta posetili su i mesto na kojem je ubijen lider GI Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović.

Nakon posete mestu na kojem je Ivanović ubijen Bilt je na svom Tviter nalogu napisao:

"Ovde je 16. januara ubijen Oliver Ivanović. Prava tragedija. Kao posledica toga oseća se da je celokupna situacija u gradu uzdrmana i neizvesna".

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta GI SDP.

Danas je na tom mestu postavljena spomen ploča na kojoj je uz sliku Olivera Ivanovića i datuma ubistva, napisan i citat jedne od njegovih izjava.

“Moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije”.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021