Vesti
Politika

"Bilo bi neodgovorno očekivati čuda u rešavanju problema Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u rešavanju problema Kosova postignuto realno i da bi bilo neodgovorno očekivati čuda.
Aleksandar Vučić (Foto arhva Kim)

Podsetio je da je zatekao takvu situaciju, pomenuo proglašenje nezavisnog Kosova 2008, "izvlačenje" problema Kosova iz Ujedinjenih nacija, presudu Međunarodnog suda pravde.

"Ruke su vam vezane, a morate da ostanete u ringu, i to ne tri minuta, nego 12 rundi od po tri minuta", rekao je Vučić u intervujuu za portal Espreso.rs.

"U takvim uslovima čini mi se da smo se borili i da Srbi s Kosova to i te kako dobro razumeju, oni to najbolje osećaju", rekao je Vučić.

On je naglasio da je "najveće poverenje imao kod Srba na Kosovu, "nikad manje od 67 odsto glasova nismo dobili".

"Čak i u tako teškim uslovima mislim da smo ono što je bilo realno i racionalno uspeli da postignemo. Očekivati čuda u toj sferi bilo bi nerealno, neozbiljno, a rekao bih i neodgovorno", rekao je Vučić.Ostale vesti

Zašto je SNS izostavio decu sa Kosova u predizbornom spotu?
Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) objavila je kratak predizborni spot pod sloganom „Za našu decu“, u kojem su na mapi Srbije prikazani svi gradovi, osim gradova ili drugih srpskih sredina na Kosovu. Analitičari veruju da je partija Aleksandra Vučića time želela da uputi poruku međunarodnoj zajednici da je spremna da se odrekne Kosova.
  • 27.05.2020
Vučić: Pritisci na Srbe neće prestati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pritisci na Srbe, posebno u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati, zato što se, kako je naglasio, vodi stalna kampanja albanskih medija protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta, javlja Tanjug.
  • 27.05.2020
Kurti: Ne treba da brinemo da će protesti biti nasilni
Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, rekao je da na Kosovu ima povoda za proteste zbog mnogih stvari, ali da ne bi trebalo brinuti da će takvi protesti biti nasilni.
  • 27.05.2020
EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020
Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020