Vesti
Politika

"Bićemo deo rešenja, a ne problema"

Srpska lista ne želi da bude deo problema, već deo rešenja, izjavio je Slobodan Petrović prilikom posete selu Strezovce.
Slobodan Petrović (Foto Kim)

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović ponovio je da se stav Srpske liste nije promenio i da je on jasan, a to je, prema njegovim rečima, brzo formiranje vlade.

„Spremni smo da preuzmemo deo odgovornosti, ne samo u parlamentu nego i u vladi. Podržaćemo onu stranku ili koaliciju koja ima većinu i da na taj način pokažemo svoju spremnost ka rešavanju problema“, rekao je Petrović.

Petrović je ovim povodom ponovio svoj stav da ne isključuje mogućnost ponavljanja parlamentarnih izbora.

„Jako je neodgovorno prema našim građanima ako bi ponovo ušli u izborni proces. S druge strane ne isključujem mogućnost izbora. Ali ako budemo mi ti koji odlučujemo, izjasnili smo se da želimo da formiramo vladu, kako bi krenuli u realizaciju svih onih stvari koje nas očekuju“, ističe PetrovićOstale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020