Vesti
Politika

"BG je spreman na kompromise uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se kosovsko pitanje može rešiti samo uz uvažavanje interesa srpskog i albanskog naroda, napominjući da je Beograd u tim razgovorima "spreman na kompromise uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa".
Ivica Dačić (Foto N1)

On je za Radio televiziju Srbije, povodom predstojećeg susreta delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, rekao da ne očekuje nikakvo neprijatno iznenađenje.

Kako je podsetio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su svi razgovori koje je vodio sa izaslanikom američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grelenom "vodili ka tome da će se razgovarati o ekonomiji".

"Ako neko pokuša da politički deo na mala vrata ugura u neke papire i sporazume... Vučić je rekao da to nije prihvatljivo", rekao je Dačić.

Na pitanje da li se u narednim susretima Beograda i Prištine mogu očekivati ultimatumi prema Srbiji, on je rekao da svi znaju da Srbija neće prihvatiti tako nešto.

"Nema tu ultimatuma već dogovora i pregovora", rekao je Dačić, dodajući da je Priština 2012. govorila da je kosovsko pitanje rešeno, ali očito da nije.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021