Vesti
Politika

Beriša: Drama francuskog suda

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant OVK Rustem Beriša kaže da očekuje da se Haradinaj vrati na Kosovo, a odugovlačenje suda u Kolmaru naziva dramom. 
Beriša: Drama francuskog suda
Rustem Beriša (Foto BIRN)

Beriša kaže da nema razloga da se Haradinaj izruči Srbiji. On je naveo da je Francuska, u kojoj je Haradinaj uhapšen, bombardovala Srbiju i među prvim zemljama priznala Kosovo.

„Ja mislim da će se Haradinaj vratiti na Kosovo jer ovo što se sada radi je jedna drama koja bi trebalo da se završi i da ima kraj. Nema razloga da se on izruči ali ovo odugovlačenje je nezamislivo“, kaže Beriša za RTV Kim.

Hapšenje i proces pred sudom u Kolmaru za poslanika Alijanse je nepravda, jer je, dodaje, Haradinaj već dva puta do sada dokazao da je nevin.

„Ovo što se sada radi, je da Srbija zloupotrebljava Interpol i Evropol“, istakao je Beriša.

Kaže i da sve to nije u skladu sa budućnošću u kojoj treba da se grade dobri odnosi sa Srbima na Kosovu i u Srbiji.

„Trebalo bi svi da daju doprinos da se to što pre okonča i da se reši jer Ramuš treba da se vrati na Kosovo zato što je on lider koji je za velike odluke. U interesu svih građana na Kosovu je da se on što pre vrati na političku scenu“, zaključio je Beriša.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021