Vesti
Politika

Beogradski pregovarački tim demantuje Arifaja

Nisu istinite tvrdnje šefa prištinske delegacije u tehničkom delu dijaloga u Briselu Avnija Arifija da će nastavak dijaloga biti krajem februara, poručio je Pregovarački tim Beograda, potvrđeno je RTS-u.
Beogradski pregovarački tim demantuje Arifaja
Brisel, sedište EU (Foto Kim arhiva)

Pregovarački tim reagovao je na izjavu Arifija za prištinski Telegraf, u kojoj navodi da će se dijalog nastaviti krajem februara, ali da datum još uvek nije poznat.

"Dijaloga sigurno neće biti krajem februara, još uvek čekamo zapisnike o uviđaju sa ubistva Olivera Ivanovića", navode iz pregovaračkog tima.

Dodaju da neće prihvatiti da dijalog zakazuje Arifi, i kažu da je nov u dijalogu, pa verovatno "ne zna i treba da nauči" kako se on zakazuje.

Dijalog Beograda i Prištine trebalo je da se nastavi 16. januara, ali je delegacija Beograda napustila dijalog, jer je tog dana ubijen Ivanović.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021