Vesti
Politika

Bela kuća: Tramp uradio sjajan posao i povezao Srbiju i Kosovo

Na zvaničnoj veb stranici Bele kuće objavljeno je saopštenje u vezi sa sporazumom između Kosova i Srbije, koji je potpisan u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa.
Bela kuća: Tramp uradio sjajan posao i povezao Srbiju i Kosovo
Nakon potisivanja sporazuma u Beloj kući (Foto Tviter Bela kuća)

Američka vlada pozdravila je sporazum kao istorijsku posvećenost normalizaciji ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije.

"Još jedan sjajan posao! Predsednik Tramp je povezao Srbiju i Kosovo", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Predsednik SAD Donald Tramp sastao se u petak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem u Beloj kući, gde su lideri najavili posvećenost ekonomskoj normalizaciji između Srbije i Kosova.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020