Vesti
Politika

Bal: SAD pozdravile akciju na Kosovu

Lejn Darnel Bal izjavila je da su SAD pozdravile akciju kosovske policije koja je rezultirala hapšenjem desetine službenika osumnjičenih za krijumčarenje.
Bal: SAD pozdravile akciju na Kosovu
Ilustracija (Foto N1)

Darnel Bal je američki zvaničnik pri sedištu Misije OEBS u Beču.

Kako su preneli prištinski mediji, Bal je to izjavila uoči stalnog zasedanja Saveta OEBS u Beču, uz napomenu da policijska akcija nije bila samo na severu, već na celom Kosovu, a u nastojanju da se izbore s korupcijom i da utiču na jačanje vladavine prava.

"Sjedinjene Države pozdravljaju napore Vlade Kosova u sprovođenju zakona u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava. Akcija kosovske policije 28. maja bila je pokušaj da se to upravo i uradi. Vlasti su uhapsile osobe osumnjičene za umešanost u krijumčarenje i organizovani kriminal", navode prištinski mediji.

Komentarišući danas ove navode predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da je Prištini očigledno važno da ih američka misija pri OEBS pohvali za antikorupcijsku akciju, primetivši da je "to bila antikoorupcijska akcija koliko su protiv korupcije orijentisani Haradinaj i Tači".

Albanci, primetio je, imaju samo jednu crkvu kojoj se mole, a to su SAD.Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021