Vesti
Politika

Bajden čestitao Osmanijevoj godišnjicu nezavisnosti Kosova

Predsednik SAD-a Džozef Bajden uputio je pismo povodom 13. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, v.d. predsednici Vjosi Osmani u kojem izražava čestitke povodom ovog datuma.
Bajden čestitao Osmanijevoj godišnjicu nezavisnosti Kosova
Džo Bajden (Foto AP)

Bajden je napisao da će i ubuduće ostati jake veze između američkog naroda građana Kosova.

"Radujemo se i jedva čekamo da sa novom vladom sarađujemo na putu Kosova ka EU integraciji. Treba obaviti još mnogo posla na postizanju normalizacije odnosa sa Srbijom, kao i na osiguranju postizanja konačnog sporazuma, uz međusobno priznanje”, navodi se u pismu Bajdena.

Novoizabrani predsednik SAD istakao je da "Kosovo ima posebno mesto u porodici Bajden", s obzirom na to da je najstariji sin Bo Bajden, koji je preminuo zbog raka, jedan deo svoje karijere proveo upravo na Kosovu.Ostale vesti

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, ocenio je da je glavni preduslov dijaloga Beograda i Prištine jednako poštovanje prava i sloboda za sve na Kosovu.
  • 04.03.2021
Konačni rezultati izbora: Samoopredeljenju 49,95 odsto glasova
Centralna izborna komisija objavila je danas konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 14. februara na Kosovu. Prema izveštaju CIK-a, pobednik izbora Pokret Samoopredeljenje osvojio je 49,95 odsto glasova.
  • 04.03.2021
“Sporazum”: Ima li mesta za Srpsku listu u novoj Vladi Kosova
Podrškom Srpskoj listi Beograd je želeo da pošalje poruku za potrebom interne homogenizacije unutar srpske zajednice na Kosovu. S druge strane je nemogućnost da se uspostavi autohtona snaga kosovskih Srba kao politička alternativa toj listi, ocenio je u emisiji “Sporazum” predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović, komentarišući rezultate nedavno održanih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu.
  • 04.03.2021
Grenel: Kurti je uvek bio antiamerički nastrojen
Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel kritikovao je pobednika parlamentarnih izbora na Kosovu Aljbina Kurtija da je uvek bio antiamerički nastrojen.
  • 04.03.2021
Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021