Vesti
Politika

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija

Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Avdulah Hoti (Foto Zeri)

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo".

"Nedavne akcije odlazeće vlade ne pomažu zemlji, već je vode u zamku. Danas moramo da podržimo dijalog uz pomoć naših prijatelja", napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Iz Demokratskog saveza Kosova su najavili da sledeće nedelje očekuju formiranje nove koosvske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.

Tači: Dodatne mere protiv Beograda patriotska obmana i ugrožavanje odnosa sa SAD i EU

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je "patriotskom obmanom" odluku odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o "reciprocitetu" prema robi iz centralne Srbije i dodao da se radi o nastavku "poslednje borbe" pre nego što napusti funkciju.

"Kurti nastavlja svoje patriotske prevare strateški pogrešnim odlukama", napisao je Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu.

"Odlukom o navodnom reciprocitetu nastavio je da preduzima korake suprotne zahtevima i očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, ali i EU, rizikujući sve ono što smo postigli i izgradili tokom više od dve decenije", rekao je Tači.Ostale vesti

CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021
Aljiu najavio odustajanje od nalepnice za vozila
Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu izjavio je da je "stopirana odluka" kojom se građani obavezuju da uplate pet evra za nalepnicu pri registraciji vozila.
  • 22.07.2021
Osmani: Vreme da zemlje koje nisu priznale Kosovo to urade
Povodom 11 godina otkako je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da "Deklaracija o nezavisnosti Kosova" nije povredila međunarodno pravo, predsednica Kosova Vjosa Osmani napisala je na Tviteru da je vreme da "zemlje koje još nisu prepoznale ovu stvarnost to urade".
  • 22.07.2021
Imenovana tri člana odbora RTK

Sa 77 glasova u Skupštini Kosova, Ivan Radulović iz srpske zajednice izabran je za člana odbora Javnog servisa RTK i Sead Mujovin takođe iz manjinske zajednice sa 72 glasa, prenosi Gazeta ekspres

  • 21.07.2021
Vučić: Borićemo se protiv lobiranja za priznanje Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.
  • 21.07.2021