Vesti
Politika

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija

Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Avdulah Hoti (Foto Zeri)

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo".

"Nedavne akcije odlazeće vlade ne pomažu zemlji, već je vode u zamku. Danas moramo da podržimo dijalog uz pomoć naših prijatelja", napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Iz Demokratskog saveza Kosova su najavili da sledeće nedelje očekuju formiranje nove koosvske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.

Tači: Dodatne mere protiv Beograda patriotska obmana i ugrožavanje odnosa sa SAD i EU

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je "patriotskom obmanom" odluku odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o "reciprocitetu" prema robi iz centralne Srbije i dodao da se radi o nastavku "poslednje borbe" pre nego što napusti funkciju.

"Kurti nastavlja svoje patriotske prevare strateški pogrešnim odlukama", napisao je Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu.

"Odlukom o navodnom reciprocitetu nastavio je da preduzima korake suprotne zahtevima i očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, ali i EU, rizikujući sve ono što smo postigli i izgradili tokom više od dve decenije", rekao je Tači.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020