Vesti
Politika

Avdulah Hoti kandidat Demokratskog saveza za premijera

Vođstvo Demokratskog saveza Kosova odlučilo je da još aktuelni kosovskih premijer Avdulah Hoti bude kandidat te stranke za istu funkciju, ukoliko na predstojećim izborima osvoji pravo da ponovo formira vladu.

Avdulah Hoti kandidat Demokratskog saveza za premijera
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Predsednik DSK, Isa Mustafa rekao je "da će Hoti nastaviti svoj put premijera u kandidaturi ove stranke za premijera".

Datum predstojećih vanrednih izbora još nije određen ali se procenjuje da će biti održani krajem januara ili u prvoj polovini februara 2021. godine, pošto je Ustavni sud odlučio da vlada Avdulaha Hotija nije izabrana legalno, zbog glasa poslanika koji je prethodno pravosnažno osuđen zbog korupcije.

"Naša procena je da vlada nije pala kao rezultat nečinjenja. Sve se to dogodilo, mimo krivice vlade. Gospodin Hoti je dobro radio, pokazao je da vlada sprovodi zakone", rekao je Mustafa.

"To nas je opredelilo da bude naš kandidat za premijera", dodao je Mustafa.

Dodao je da DSK odlučio na izbore ide samostalno.

"Nećemo da pravimo koalicije ni sa jednim političkim entitetom. Lista DSK otvorena je za kandidate manjih političkih stranaka", rekao je Mustafa.Ostale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021