Vesti
Politika

Atić imenovao četiri direktora opštinskih odeljenja

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić imenovao je četiri direktora odeljenja ove opštine.
Atić imenovao četiri direktora opštinskih odeljenja
Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Antić (Foto Fejsbuk @ErdenAtiq)

Vid Janićijević imenovan je za direktora odeljenja za obrazovanje.

"Vid se bavi studijama za arheologiju i istoriju" - naveo je Atić na svom Fejsbuk nalogu.

Janićijević je sin kandidatkinje za gradonačelnicu Zvečana na poslednjim lokalnim izborima na severu Kosova, Slađane Pantović. Ona mu je na društvenim mrežama i poželela sreću na ovoj funkciji, uz reči "Srećno sine".

Anesa Čolaković imenovana je za direktoricu odeljenja za kulturu, omladinu i sport.

"Anesa je završila master studije za Međunarodni razvoj na Ohajo univerzitetu u SAD i ima iskustva sa međunarodnim organizacijama i nevladinim organizacijama koje se bave kulturom, omladinom, i sportom", naveo je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Za direktora odeljenja za lokalne zajednice i povratak imenovan je Jeton Rahmani iz redova egipaćanske zajednice.

"Jeton studira prava i ima dugogodišnje iskustvo u zajednici što mu je pomoglo da se upozna sa socioekonomskim pitanjima marginalizovanih zajednica", dodao je Atić.

Za direktoricu odeljenja za urbanizam, katastar i geodeziju imenovana je Šenaj Lapaštica.

Ona je završila arhitekturu na turskom univerzitetu - naveo je Atić, dodajući:

"Šenaj Lapaštica ima dugogodišnji profesionalni staž u katastru i urbanizmu".

"Zajedno ćemo učiniti sve da naše usluge budu veće, efikasnije i brže. Od opštine ćemo napraviti mesto koje služi građanima", napisao je Antić na Fejsbuku nakon što je obišao zaposlene u opštinskoj administraciji.Ostale vesti

Lajčak: Srbi da učestvuju na novim izborima

Specijalni predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak naveo je da je potrebno da na novim izborima na severu učestvuju Srbi.

  • 06.06.2023
Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vreme je da Priština formira ZSO

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu i Metohiji završen je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

  • 06.06.2023
Eskobar: Kad god razgovaramo sa Kurtijem i Bisljimijem, oni žele da razgovaraju samo o Srbiji
Specijalni izaslanik SAD i evropski posrednik za Zapadni Balkan i istovremeno dijalog Beograda i Prištine, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, završili su dvodnevnu posetu Prištini. U Beograd idu vidno razočarani ishodom razgovora sa Kurtijem.
  • 06.06.2023
Eskobar: Nedostatak koordinacije sa SAD imaće posledice po Prištinu
Odnosi između naroda SAD i Kosova su čvrsti i „neće se promeniti“, ali Vašington ima „neke izazove“ u bilateralnim odnosima sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, naveo je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom sastanka sa novinarima u američkoj ambasadi u Prištini.
  • 06.06.2023
Savet EU odlučio da produži mandat Euleksa do 2025. godine

Odbor za politička i bezbednosna pitanja Saveta Evropske unije saglasan je da se misija Euleksa na Kosovu produži do 14. juna 2025. godine.

  • 06.06.2023
Andrić Rakić o sastanku sa Lajčakom i Eskobarom: Preneli smo frustraciju i nezadovoljstvo srpske zajednice
Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative kazala je nakon sastanka predstavnika civilnog društva sa specijalnim prestavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom u Prištini da su emisarima preneli „visok nivo frustracije i nezadovoljstva koji postoji u srpskoj zajednici“.
  • 06.06.2023